Ansatte

Maria Larsson Løksa

Maria studerte veterinærmedisin i Hannover, Tyskland, og ble uteksaminert 1988. Hun har jobbet i Norge, Tyskland, Sverige og Afrika før hun strandet på Sjøvegan i 1989.

Maria jobber med alle dyrearter, men det er hund, katt og smådyr hun interesserer seg mest for. I mange år har hun arbeidet innefor fagfeltet.

Stacks Image 25

Maria er spesielt interessert i reproduksjon hos hund og katt, i tillegg til atferd, fòring og dietetikk. Hun arbeider også med offentlige oppgaver.

Maria har tileggsutdannelse og kurs i øyets sykdommer og kirurgi, tannbehandling, røntgen, patologi og feltdiagnostikk, hematologi og blodanalyser, kirurgi, indremedisin og ultralyd.

I tillegg interesserer hun seg for hest og hestehold. Maria har fòring som spesialområdet, og selger fórtilskudd til hest og hund. Hun har etterutdanning i tannhelse hos hest fra European Equine Dental Consultancy.

Maria arbeidet tidligere med hest i Tyskland. På fritiden er Maria å finne i stallen, med hester og hunder.

Stacks Image 47
Veslemøy Herskedal

Veslemøy studerte sammen med Børre i Bristol og ble ferdig uteksaminert våren 1998. Hun har tidligere arbeidet på Norges veterinærhøgskole. Etter en periode som veterinær i Hammerfest kom hun til Salangen i 1999.

Veslemøy jobber med små og store dyr, og er i tillegg ansvarlig dyreparksveterinær for Polar Zoo.

Hun har tileggsutdannelse og kurs i bl.a. HD-røntgen, kirurgi, indremedisin og ultralyd, og arbeider mye med indremedisin og kirurgi på hund og katt.

Veslemøy arbeider i "Friskere Geiter", og med helsetjeneste for småfe. Hennes lange erfaring innenfor området gjør henne til en ressurss for distriktet. På fritida er hun mye ute i naturen.

Inger Kristin Johansen

Inger studerte veterinærmedisin ved Szent István University i Budapest. Høsten/vinteren 2013 tilbrakte hun på en kombinert praksis i Colorado, hvor hun fikk utdannelse i tannbehandling på hest.

Hun har også mye praksis i behandling av hund og katt, reproduksjon og ultralyd på hest og smådyr, samt indremedisin og kirurgi på smådyr.

Stacks Image 35

Inger har tilbrakt flere somre på en ranch i USA, hvor hun blant annet har vært med på mye praktisk arbeid innenfor avl av Quarterhest, et emne som hun også skrev masteroppgaven sin om.

Inger interesserer seg spesielt for tannbehandling på hest. Hun har etterutdanning som hestetannlege fra European Equine Dental Consultancy.

På fritida er hun ofte å finne på hesteryggen, og hun trives godt på fjellturer.

Stacks Image 37
Børre Ertzaas

Børre ble uteksaminert fra University of Bristol i England våren 1998, og han har jobbet ved Veterinærsenteret siden.

Han arbeider med alle dyrearter, og interesserer seg spesielt for tannbehandling og ultralyd.

Børre er meget rutinert innenfor ultralyddiagnostikk. Han har tileggsutdannelse og kurs innenfor mange felt, bl.a. tannbehandling, laserbehandling og kirurgi. Han interesserer seg også for alternative behandlingsmetoder og akupunktur.

Børre bor på Mellem gård i Dyrøy, en besøksgård der de har mange ulike dyr, og mye besøk av barn og ungdom.

Jacqueline Müller

Jacqueline studerte ved University of Veterinary Medicine Budapest der hun ble uteksaminert våren 2019. Hun har tidligere jobbet i Narvik og Harstad, og begynte ved Veterinærsenteret Midt-Troms i mai 2020.

Jacqueline trives veldig godt med små pasienter og sine kollegaer på klinikken, men setter også pris på arbeid med produksjonsdyr og andre hobbydyr ute i felt og fjøs.

Stacks Image 90

Fritiden går til trening av sledehunder, hest og ridning, natur-og friluftsliv.