Indremedisin

Indremedisin omfatter sykdommer i de indre organene, som hjertet, lunger, lever, nyrer, urinveier, mage- og tarmsystemet, kjønnsorganer, hormonproduserende organer og nervesystemet.

Indremedisinske utredninger kan være vanskelige og tidkrevende å finne ut av, og det kan kreves flere besøk med oppfølgingsprøver og undersøkelser før vi kommer fram til en sikker diagnose.

Vi har eget laboratorium på klinikken, hvor vi kan analysere både hematologi, serum og CRP.. Det gir oss raskt svar på prøvene. I spesielle tilfeller sendes prøver til sentrallaboratoriet i Oslo, og i noen tilfeller til utenlandske laboratorier.

Vi kan benytte vårt topp moderne røntgenutstyr med digital fremkalling. Dette sikrer optimal bildekvalitet som igjen gir oss et grunnlag for korrekt diagnostikk.

Vi har også ultralydapparat for undersøkelse av kroppens bløtvev.
Stacks Image 223
Sykdom i et spesifikt organ kan føre til spesifikke symptomer, som f.eks. oppkast, økt drikkelyst eller slapphet. Samtidig vil det samme symptomet kunne skyldes sykdom i en rekke ulike organer. Årsaken til økt drikkelyst kan f.eks. skyldes sykdom i både bukspyttkjertelen, livmor og binyrer. Vi er avhengige av å tolke den informasjon som eier gir oss, da dyrene selv ikke kan fortelle oss om sine smerter og plager.

I de tilfellene vi ikke kan stille en nøyaktig diagnose på bakgrunn av hva eier har observert og den kliniske undersøkelsen, blir vi nødt til å ta videre prøver. Da tar vi gjerne blodprøver, urinprøver, biopsi, røntgen eller ultralyd.
Stacks Image 388

48 00 34 00
NØDNUMMER
/ EMERGENCY

Timebestilling / appointment:

Telefon 771 71 445
Mandag - Fredag 08.00 - 16.00
E-post / E-mail:
post@veterinaersenteret.no
Adresser:
Veterinærsenteret Midt-Troms
Helsesenterveien Paviljongen
9350 Sjøvegan

Veterinærsenteret Midt-Troms
Fogd Holmboes gate 38
9360 Bardu
Åpningstider:
Sjøvegan (Salangen):
Mandag - Fredag 08.00 -12.00
Onsdag: 17.00 - 19.00

Setermoen (Bardu):
Åpningstider butikk: 14.00-16.00 alle hverdager
Timebestilling for behandling – ring for avtale