Forberedelser til jul- og nyttårsfeiring
Hunder og katter har ikke glede av fyrverkeri, og nyttårsaften kan fort bli en skrekkopplevelse. Blir den redd har dere begge et problem både du og den kanskje må slite med i mange år. Mange hunder er så redde at de må dopes ned nyttårsaften. Noen hunder blir så vettskremt at de løper sin vei i panikk, noe som er livsfarlig pga at de løper langs trafikkerte veier og må overnatte ute i kulden. Å unngå at hunden eller katten blir redd er mye bedre enn i ettertid å prøve å reparere skaden. 

Vi anbefaler:
  • Luft hunden i bånd hele nyttårsaften. Ta med deg noen godbiter eller en leke når du lufter midt på dagen. Skulle noen fyre av en rakett er det viktig at du selv ikke skvetter til og prøver å trøste hunden. Ta heller frem en leke eller en godbit og avled hunden. Siste lufteturen gjøres i god tidr før rakettene starter.
  • Sørg for at hunden eller katten, spesielt dersom det er første gang den opplever raketter, ikke er alene. Ingen ansvarsfull hundeeier reiser fra en valp eller unghund på nyttårsaften.
  • Når rakettoppskyting nærmer seg, bør en person være igjen inne med hunden. Trekk for gardinene, og skru på radio eller TV ganske høyt. Dersom du er rolig, og ikke løper til vinduet for å se, vil den også slappe av. Gi hunden noe virkelig godt å gnage på som holder den sysselsatt en stund.  
  • Er du bedt bort må du ta hunden med deg, men å ta valpen eller unghunden med inn der det er mange feststemte mennesker, er heller ikke så lurt. Alternativt lar du noen som har en trygg, snill voksen hund passe valpen eller unghunden din mens du selv er på fest. Det viktigste er at du finner en løsning som fungerer for dere begge.
  • Vi har også ferromoner, beroligende duftstoffer, som reduserer stressnivået hos hunden. Dette har ingen negative bivirkninger og kan være til god hjelp for mange.
  • Noen hunder eller katter er så redde at de har bruk for angstdempende medisin. Det anbefales og bruke dette sammen med adferdstrening.

Stacks Image 401
TIL HUND
Adaptil halsbånd, liten kr.499,00
Adaptil halsbånd, stor kr. 555,00
Adaptil diffuser (for å plugge inn i stikkontakt) m/ refill kr.419,00
Adaptil refill til diffuser kr.253,00
Adaptil lydtrenings-CD (lyd av fyrverkeri og torden) kr.149,00

TIL HUND og KATT
Sanal Relax anti-stress tabletter kr.150,00
Stacks Image 388

48 00 34 00
NØDNUMMER
/ EMERGENCY

Timebestilling / appointment:

Telefon 771 71 445
Mandag - Fredag 08.00 - 16.00
E-post / E-mail:
post@veterinaersenteret.no
Adresser:
Veterinærsenteret Midt-Troms
Helsesenterveien Paviljongen
9350 Sjøvegan

Veterinærsenteret Midt-Troms
Fogd Holmboes gate 38
9360 Bardu
Åpningstider:
Sjøvegan (Salangen):
Mandag - Fredag 08.00 -12.00
Onsdag: 17.00 - 19.00

Setermoen (Bardu):
Åpningstider butikk: 14.00-16.00 alle hverdager
Timebestilling for behandling – ring for avtale